Govedarica: Dodik i Izetbegović "ratuju" kad im padne popularnost

17:32, 18.05.2017.
Thumbnail

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da lideri SNSD-a Milorad Dodik i SDA Bakir Izetbegović ne mogu da opstanu na političkoj sceni jedan bez drugog, te poručio da zaustave priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti.

"Opet je krenuo medijski obračun Dodika i Izetbegovića. I to se uvijek dešava kada je poljuljan politički rejting jednog od njih ili obojice", rekao je Govedarica.

On kaže da Izetbegović i Dodik treba da "zaustave medijski rat kojim žele da skrenu pažnju javnosti s gorućih ekonomskih problema".

"Oni moraju da vide kako da se omogući perspektiva za sve građane u BiH, kako Republika Srpska i Federacija BiH ne bi ostale samo prazne ljušture sa starim stanovništvom", rekao je Govedarica za Fenu, prenose mediji.

On je naglasio da je pitanje revizije presude BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu završeno, što je "veliki Izetbegovićev poraz", na šta je ukazivao i onda kada je revizija zatražena, jer, kako tvrdi, takvo razmišljanje vodi ka političkom debaklu.

"BiH može da živi samo na dejtonskim principima, koji omogućavaju mir i stabilnost, kao osnovne pretpostavke da se gradi bolji život za građane i njihov opstanak na ovim prostorima", zaključio je Govedarica.

(Srna)