Goran Ivanišević selektor teniske reprezentacije BiH?

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 15:23, 12.10.2017

Goran Ivanišević, jedan od najboljih hrvatskih tenisera svih vremena i osvajač Vimbldona 2001. godine mogao bi postati selektor Dejvis Kup reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čelnici Teniskog saveza Bosne i Hercegovine već su razgovarali sa ovim stručnjakom, međutim, konačan dogovor još uvijek nije postignut. Dejvis Kup reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se takmiči u Prvoj grupi Evroafričke zone, a već duže vrijeme „kuburi“ sa selektorom.

Još od vremena kada je Bojana Vujića zamijenio Daver Vranić mnogi su bili nezadovoljni načinom na koji je izvršena smjena. Nakon toga selektorska uloga dodijeljena je Ameru Deliću koji je u jednom trenutku bio trener-igrač, međutim, zbog očiglednih nesuglasica sa rukovodstvom Saveza ovaj stručnjak čak nije ni prisustvovao ulasku reprezentacije u Prvu grupu, nego je njegovu ulogu obavljao najstariji igrač Tomislav Brkić.

Na famu koja se zove Izbor selektora Dejvis Kup reprezentacije BiH konačno bi mogla biti stavljena tačka jer je Ivanišević blizu dolaska na ovu funkciju, a ovaj stručnjak takođe smatra da bi, sa iskustvom osvajanja salatare za Hrvatsku, mogao da doprinese uspjehu BiH koju predvodi Damir Džumhur, igrač iz „Top 40„ na svijetu.

(EuroBlic)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone