Goleši bez struje

20:09, 14.12.2017.
Thumbnail

Petnaestak kuća u mjesnoj zajednici Goleši, tačnije u selu Kosići već četiri dana nema struje. Bandere koje je u nedjelju srušio vjetar do danas niko nije pomjerio.

Mještani nabavljaju agregate, snalaze se kako znaju. Niko nije došao da im pomogne.

Kakvi su dani bez struje, najbolje zna Dosta Kos. Struja im često nestaje, priča Dosta, ali nije ni slutila da je neće biti četiri dana. Meso koje je spremila za zimu, uništeno je jer zamrzivač ne radi. Nešto je spasila sa agregatom koji je posudila.

"Niko nije dolazio za bandere, bez struje sam od petka. U subotu je pojedinima nestalo, nama je nestalo u petak. Ja sam morala uključiti agregat zbog mesa", rekla je Dosta Kos.

Do stoke mogu samo uz svijeću i baterisjku lampu. U selu se naveče ne vidi ni prst pred okom, pričaju mještani. Kažu da svaki dan zovu EK, ali im još niko nije došao.

"Meso se počelo topiti. Šteta je velika. Zaklala sam 50 pilića, bilo je još neko prase i tako", rekla je Ljiljana Baran.

Iz Elektrokrajine poručuju da od prvog dana znaju za problem, ali da je šteta velika i za popravku treba vremena. Radnici su kažu na terenu i pokušavaju da problem riješe što prije.