Fudbal: Prva liga RS počinje 12. avgusta, "Željo" dočekuje Kozaru

21:09, 17.07.2017.
Thumbnail

Nova sezona u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske počinje 12. avgusta. Danas je održan žrijeb, u kojem se prvi put u svojoj istoriji našao i banjalučki "Željezničar Sport Tim".

Debitant u društvu najboljih klubova Srpske, ekipa "Željezničar Sport tima", na startu prvenstva dočekaće "Kozaru" iz Gradiške. Iz tabora jedinog banjalučkog prvoligaša ove sezone kažu da im je primarni cilj da što prije obezbijede opstanak, a svaku priliku za viši plasman, uvjeravaju, iskoristiće oberučke.

"Ambicije su opstanak u ligi, ali mi ćemo se truditi da izborimo ligu za 6, odnosno Ligu za prvaka. Mislim, ako to uspijemo sa našom djecom, koja igraju u našoj ekipi, koja je izvor naše škole, mislim da će to biti veliki uspjeh za nas”, kaže Branislav Krunić, trener FK “Željezničar Sport Tim”.

Još uvijek se nadaju da prvoligaške utakmice igrati na svom stadionu u banjalučkom naselju Lazarevo. Ipak, konačnu riječ daće Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srpske. U "Želji iz predgrađa" imaju spremno i alternativno rješenje.

"Komisija za takmičenje je izašla, pregledala je sve. Tako da nemamo konačnu odluku, da li možemo igrati na našem terenu ili ne. U slučaju da ne budemo igrali na našem terenu, postoji mogućnost da igramo na Gradskom stadionu u Banjaluci, zato što su rukovodioci našeg kluba obavili razgovor sa Borcem i, u principu, dogovorili su uslove o igranju utakmica", rekao je Branislav Krunić.

Prva liga Republike Srpke počinje 12 avugsta. Kao i prošle, i ove sezone ce da nastupi 12 klubova, a sve utkamice igraće se subotom. Usvojen je kalendar takmičenja, a nakon žrijeba parova, prvi ljudi Saveza istakli su da ih raduje činjenica da u nadolazećoj sezoni nema povratnika iz Premijer lige.

"Mi se nadamo da će u narednom periodu naši klubovi biti kvalitetno pojačani, da će imati kvalitetnu infrastrukturu i da će se oni klubovi koji pretenduju na ulazak u viši rang takmičenja dobro pripremiti i ostati u Premijer ligi”, rekao je Rodoljub Petković, generalni sekretat Fudbalskog saveza Republike Srpske.

I ove sezone najbolji klubovi Srpske odigraće 22 kola. Nakon toga šest prvoplasiranih ide u Ligu za šampiona, a drugih šest u Ligu za opstanak.