FK “Radnik” završava pripreme za nastavak Premijer lige

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 20:39, 16.02.2017

Dolazak Aleksandra Kosorica u redove “Radnika” iz Bijeljine, izazvao je možda i najviše pažnje tokom zimskog prelaznog roka u BiH. Nekadašnji kapiten “Željeznicara” i povremeni reprezentativac BiH, nakon što je napustio Grbavicu, bio je na pragu odlaska u inostranstvu.

Ipak, nakon što su izjalovili pregovori sa Valerenegom, Haugesendom i Bursom, Kosoric je odlucio da prihvati poziv iz Bijeljine.

“Nije došlo do tog transfera. Bilo je više faktora koji su na to uticali. Nakon toga je uslijedio poziv mog prijatelja Mladena Krstajića, sa kojim sam dugogodišnji prijatelj i ta naša prijateljska riječ je presudila da dođem u “Radnik””, rekao je Aleksandar Kosorić.

Cilj svih u Radniku je da se plasiraju u “ligu za prvaka” u koju ide prvih 6 nakon 22 kola, a ekipa iz Semeberije, ima zimsku zalihu od 4 boda u odnosu na sedmoplasiranu “Slobodu”. Tu su i obaveze u takmičenjima Kupa BiH i Srpske, u kojima se brane trofeji iz prošle sezone.

“Moramo da vjerujemo. Dobro smo se spremali. moramo da vjerujemo da “možemo i moramo”. Opet, fudbal je nepredvidljiva igra, a mi cemo dati sve od sebe da ostvarimo ciljeve, a vrijeme ce sve pokazati”, rekao je Mladen Lučić.

Ekipa Radnika, veći dio zimskih priprema provela je u Antaliji. Tamo su odigrali 4 prijateljske utakmice, a kako kaže trener Nebojša Milošević, ne brine ga što su boravak u Tursku okončali bez pobjede i postignutog gola. Sve ono što smo tamo zacrtali, u pogledu fizičke i svake druge pripreme, to smo i ostvarili, kaže Milošević.

“Ovaj period koji imamo do početka prvenstva, tih desetak dana, trebaće jos puno da se radi na segmentima igre, taktičkih varijanti i osvježenju. Ostaje nam da finaliziramo igrački kadar, a ja ne sumnjam da ćemo biti pravi kada to bude trebalo”, rekao je trener FK “Radnik” Nebojša Milošević.

Posljednju provjeru pred nastavak premijerligaške trke, fudbaleri Radnika imaće u subotu protiv šabacke Macve, a prvi rival u borbi za prvenstvene bodove bice im Olimpik koji dolazi na Gradski stadion u Bijeljini, 25.februara.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone