Federacija BiH: Nema rješenja za prevazilaženje političke krize

18:08, 13.03.2018.
Thumbnail

Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti nisu danas postigli dogovor o prevazilaženju zastoja u radu federalnih institucija i rješavanju aktuelnih problema.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH dogovorili su se da novi sastanak bude održan za sedam dana i da, u međuvremenu, obave dodatne konsultacije.

Šef Kluba Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Nasir Beganović kaže da je glavna prepreka imenovanje direktora Poreske uprave, zbog čega je i prekinuta posljednja sjednica Vlade FBiH.

"To je, očito, nepremostiva prepreka", rekao je Beganović novinarima u Sarajevu, dodajući da je riječ o problemu u funkcionisanju vlasti na relaciji SDA-HDZ BiH.

Bilo je očekivano da na današnjem sastanku bude postignut dogovor o održavanju sjednica federalne Vlade i domova Parlamenta FBiH.

Sastanku su prisustvovalii potpredsjednik FBiH Melika Mahmutbegović, predsjednik Vlade Fadil Novalić, federalni ministar finansija Jelka Milićević, ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Lidija Bradara i Edin Mušić.

Sastanku u kabinetu predsjednika FBiH prisustvovali su i zamjenici predsjedavajućih oba doma parlamenta FBiH Jasenko Tufekčić, Mladen Bošković, Vesna Švancer, predsjednik Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Fuad Hadžimehmedović.

(Nezavisne)