EU proširila sankcije Rusiji

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 17:28, 04.08.2017

Evropska unija je proširila spisak sankcija Rusiji zbog situacije sa isporukama turbina “Simens” na Krim, saopštila je pres-služba Savjeta EU.

“EU je dodala tri ruska građanina i tri kompanije, koje su umiješane u isporuke gasnih turbina na Krim, u spisak lica koje su se našla pod sankcijama zbog akcija koje potkopavaju teritorijalnu cjelovitost, suverenitet i nezavisnost Ukrajine”, navodi se u saopštenju.

Na crnom spisku Evropske unije se našao zamjenik ministra energetike Andrej Čemezov. Ranije su mediji saopštili da će EU donijeti odluku o sankcijama Moskvi zbog situacije oko “Simensa”. Kremlj je odbio da komentariše ove navode.

Prošle nedjelje je saopšteno da EU planira da usvoji prošireni spisak sankcija Rusiji zbog tog skandala. Njemački koncern “Simens” saopštio je ranije da su sve četiri njegove turbine namijenjene za projekat u Tamanju isporučene na Krim nezakonito.

Zbog toga je kompanija predložila da se ugovor anulira, a turbine otkupe. “Simens” namjerava i da prekine sporazum sa ruskim kompanijama i obustavi isporuke po ugovorima koji su na snazi u firmama koje kontroliše država.

(Sputnjik)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone