Downton Abbey

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 9:08, 23.03.2017

I ovaj vikend provedite uz višestruko nagrađivanu seriju “Downton Abbey”. 

Subota 25.03.2017., 21:00
Ep 47

1925.- a je godina kada tajne i nesuglasice prijete da razore porodičnu  slogu dok posluga pokušava da se nosi sa sruštvenim promjenama koje im ugrožavaju budućnost.  Maryni grijesi iz prošlosti dolaze na naplatu kada joj neželjeni gost postavi ultimatum. Porodica Darnley je prisiljena da proda svoju porodičnu kući dok Daisyne dobre namjere na aukciji u  Mallertonu izazivaju katastrofalne posljedice….

Nedjelja 26.03.2017., 21:00
Ep 48

Gospodin Carson i gospođa Hughes ne mogu se nikako dogovoriti, a Edith se suočava sa svojom najgorom noćnom morom. Zbog Marynog zabadanja nosa u tuđe posle gospodin Carson će pošteno nagrabusiti kod gospođe Hughes dok traju pripreme za njihovo vjenčanje. Thomas nastavlja potragu za poslom, ali je obeshrabren rezultatima, a Mary sine ideja  koja Anni ulijeva novu nadu i zbog čega onda odlazi u London. Edith se uspijeva nositi sa  izazovima u svom časopisu, ali će je duboko potresti nevolja koja se tiče njene najveće tajne…

Svjetski popularna, jedna od najskupljih i nagrađivanijih serija “Downton Abbey “  vikendom od 21:00 na ATV-u. 

“Downton Abbey” prati živote članova aristokratske porodice Kroli, kao i njihovog osoblja. Serija obiluje brojnim intrigama, zavjerama, tajnama, a radnja je smještena na izmišljenom imanju u popularnom i živopisnom Jokširu

 

Glavni među osobljem su pomalo hladni i rezervisani, ali dobrodušni batler Čarls Karson (Džin Karter) i gospođa Hjuz (Filis Logan). Publika je posebno reagovala na sobaricu Anu (Džoana Frogat) i sobara gospodina Bejtsa (Brendon Kojl).

Ova fantastična drama obuhvata period od 1912. do 1925. godine, pa su tako za radnju bitni mnogi istorijski događaji poput potponuća Titanika, Prvog svjetskog rata, pandemije Španske groznice.

“Downton Abbey” osvojila je gotovo sve što se od nagrada moglo osvojiti, ali među najznačajnijim su Zlatni globus, Emi i BAFTA. Serija je 2011. godine ušla i u Ginisovu knjigu rekorda zahvaljujući visokim ocjenama koje je dobila od kritičara.

Privlači vas raskošan svijet britanske aristokratije sa početka XX vijeka?!

Onda je ovo prava poslastica za vas.

“Downton Abbey” subotom i nedjeljom od 21.00 samo na ATV-u.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone