Downton Abbey

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 9:08, 09.03.2017

Ove subote i nedjelje u terminu od 21:00 donosimo završnicu vaše omiljene serije

Svjetski popularna, jedna od najskupljih i nagrađivanijih serija “Downton Abbey “  finale ovaj vikend od 21:00 na ATV-u. 

“Downton Abbey” prati živote članova aristokratske porodice Kroli, kao i njihovog osoblja. Serija obiluje brojnim intrigama, zavjerama, tajnama, a radnja je smještena na izmišljenom imanju u popularnom i živopisnom Jokširu

Glavni među osobljem su pomalo hladni i rezervisani, ali dobrodušni batler Čarls Karson (Džin Karter) i gospođa Hjuz (Filis Logan). Publika je posebno reagovala na sobaricu Anu (Džoana Frogat) i sobara gospodina Bejtsa (Brendon Kojl).

Ova fantastična drama obuhvata period od 1912. do 1925. godine, pa su tako za radnju bitni mnogi istorijski događaji poput potponuća Titanika, Prvog svjetskog rata, pandemije Španske groznice.

“Downton Abbey” osvojila je gotovo sve što se od nagrada moglo osvojiti, ali među najznačajnijim su Zlatni globus, Emi i BAFTA. Serija je 2011. godine ušla i u Ginisovu knjigu rekorda zahvaljujući visokim ocjenama koje je dobila od kritičara.

Privlači vas raskošan svijet britanske aristokratije sa početka XX vijeka?!

Onda je ovo prava poslastica za vas.

“Downton Abbey” subotom i nedjeljom od 21.00 samo na ATV-u.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone