Dosije

Autor Promocija ATV, ATV

Objavljeno: 7:00, 19.03.2018

Četvrtak, 22.03.2018. u 21:00

U četvrtoj epizodi pogledajte:

2008. godine u centru Beograda opljačkana je jedna od najekskluzivnijih draguljarnica u Srbiji. Policija je poslije dugotrajne istrage došla do identiteta pljačkaša, i ispostavilo se da se radi o grupi mladića iz beogradskog naselja Voždovac, koji su iza sebe već imali veliki broj pljački. Oni su policiji i javnosti, postali poznati po prepadu na transport novca prilikom kog je i odnijeta velika količina istog. Poslije hapšenja, ova grupa kriminalaca se vezivala za jedno ubistvo, kao i za Slobodana Šaranovića, brata ubijenog Branislava Šaranovića, koji je bio u dugogodišnjem sukobu sa kriminalnom organizacijom, čiji je vođa bio Luka Bojović.

Iako je svako ubistvo svojevrsna tragedija, ono postaje jos mračnije ukoliko počinioci izmaknu ruci pravde. Žrtve ubistava koja, uprkos detaljnim istragama, za sada jos uvijek nisu riješena, pripadaju svim društvenim slojevima i grupama, od potpuno nepoznatih ljudi, do slavnih imena iz javnog života. Ova emisija donosi priču o četiri takva slučaja.

Svaka nova epizoda Dosijea otkriva vam rasplet tragičnih priča za koje nikada nisu pronađeni krivci.

Svaki četvrtak  u 21:00 pratite nove epizode emisije “Dosije” posvećene krvoprolićima na ulicama Srbije, Crne Gore, ali i drugih evropskih država.  Dosije predstavlja nastavak serijala o Zemunskom klanu, koji je u prethodnoj sezoni bio na samom vrhu lista gledanosti.

Poslije akcije „Sablja“ koja je uslijedila nakon ubistva tadašnjeg premijera Srbije, Zorana Đinđića, država je tvrdila je za ubistvo kriv Zemunski klan, i da je razbijen. Međutim, manje od godinu dana nakon atentata, na ulicama Beograda ponovo se dogodio veliki broj sačekuša i likvidacija, a kriminalci iz klana koji su umakli vlastima, uspjeli su da se ponovo organizuju oko Luke Bojovića, sina legendarnog Vuka Bojovića. Policija je pretpostavljala da je upravo Luka Bojović čovjek koji je ponovo okupio i ojačao ovu ozloglašenu grupu kriminalaca.

Najnoviji događaji kao što su ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, i braće Šaranović, nekrunisanih kraljeva kockarnica, navode na istragu da se vodi rat između Lukine ekipe i ekipe iz Crne Gore, koju su predvodili ubijena braća Šaranović. Rat, koji je prerastao u krvnu osvetu, do sada je odnio desetak života, a jedno od posljednjih ubistava za koje se sumnja da je povezano sa ovim, dogodilo se u Vranju.

Šta se nalazi u dosijeu koji je otvorio Mašan Lekić pogledajte u novoj sezoni ove emisije četvrtkom od 21:00.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone