Đoković: Želim da igram još deset godina

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 13:33, 27.09.2017

Najbolji srpski teniser Novak Đoković tvrdi da kraj njegove karijere nije ni na vidiku. Želim da pomjeram granice, ima još mnogo toga što mogu da uradim, poručuje Đoković.

Đoković se trenutno nalazi u Parizu, gdje ima obaveze prema sponzoru, a odmah poslije toga nastavlja sa kondicionim treninzima, baš kao što je to činio tokom boravka u Beogradu prošle nedjelje.

“Radim kondiciju svaki dan, trudim se da budem u formi. Već je prošlo dva mjeseca, a ja u životu nisam imao više od mjesec dana bez reketa, tako da mi je ovaj period dobro došao. Nedostaje mi takmičenje, ali ne do te mjere gdje ne znam šta ću drugo da radim. Imam pregršt lijepih stvari u životu trenutno koje mi se dešavaju. Naravno, najljepša je to što smo Jelena i ja po drugi put postali roditelji. Najviše sam okupiran familijom i tim osjećanjima koje doživljavamo”, rekao je Đoković za Sportklub.

Novak je zbog povrede lakta završio sezonu i period pauze koristi za pravljenje planova za nastavak karijere.

“Treniram, aktivan sam, sa svim roditeljskim dužnostima i odgovornostima, srećan sam i ispunjen u životu, drago mi je što imam ovih pet, šest mjeseci da organizujem život, postavim neke temelje i za svoju igru i tijelo, za naredne godine. Volim da kažem da je to deset godina, pa ćemo vidjeti koliko će sve to trajati u profesionalnom tenisu”.

Novak je uvjeren da ima mjesta za napredak u njegovoj igri i da će u novu sezonu ući maksimalno spreman.

“Kraj mi nije na vidiku. Želim da pomjeram granice, da nastavim da se usavršavam, koliko god da sam do sada postigao, svjestan sam da ima još mnogo toga što mogu da uradim. Ima elemenata u igri u kojima ima mnogo prostora za napredak. Iako možda drugi to ne vide, ja vidim, baš kao i moj tim. Prvi put imam vremena da postepeno podižem nivo i kondicije i igre, i da se psihički spremim, da kada uđem u novu sezonu da ću biti na svom vrhuncu”, zaključio je Đoković.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone