Đoković: Lakat nije potpuno zdrav, ali mogu da se takmičim!

10:54, 13.01.2018.
Thumbnail

Novak Đoković istakao je da njegov lakat i dalje nije maksimalno zdrav, ali da može da se takmiči.

Đoković će se u noći između ponedeljka i utorka vratiti na teren poslije šestomjesečne pauze, u prvom kolu Australijen opena, protiv Amerikanca Donalda Janga.

"Nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100% do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je 100% zdrav, poslije šest mjeseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde", rekao je Đoković.

Problem sa laktom najviše je uticao na njegov servis.

"Da, najviše je boljelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Zbog toga sam morao da napravim prilagođavanja. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego prije, ali i najmanje promjene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vrijeme da se naviknem na te promjene, razumijem šta je dobro, a šta ne za mene", rekao je srpski teniser.

Ipak, Đoković na prvom obraćanju medijima na Australijen openu nije krio zadovoljstvo zbog povratka na teren.

"Nikad nisam ovoliko dugo pauzirao. Drago mi je što opet igram tenis, što imam priliku da se takmičim na velikim turnirima. Nedostajalo mi je to. Istovremeno, imao sam dosta vremena za svoju porodicu, da drugačije pogledam na svoju igru, tijelo, kompletnu strategiju kako da nastavim dalje. Bilo mi je čudno što ne mogu da igram šest mjeseci, iako sam posljednjih godina potajno želio da imam malo više slobodnog vremena. Srećan sam zbog toga što sam uspio i da osvježim svoj um. Zadovoljan sam svojim tijelom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meni", rekao je šestostruki šampion Ozi opena.

Đoković je ušao u četvrtu deceniju života, a često je pričao da planira da igra i do 40.

"Osjećam se mlado, iako po mišljenju nekih ljudi kada prođeš 30. godinu više nisu mlad, ulaziš u posljednju trećinu, ili četvrtinu karijere. Rodžer i Rafa su prošle godine pokazali da su godine samo broj. Posebno u Rodžerovom slučaju. On je sjajan primjer kako neko ko vodi računa o sebi, zna da se dobro pripremi u pravom trenutku. Osvojio je dva Grend slema. Ko je to mogao očekivati poslije šest mjeseci odsustva, tako da... Sve je moguće. Ne znam kako će se moje tijelo ponašati ove ili sljedeće godine. Trenutno razmišljam samo o ovom momentu i kako da usmjerim svoju energiju. Za sada, sve ide u pravom smjeru", zaključio je Đoković.

(B92)