Đoković: Ja sam gladni vuk koji se penje ka vrhu

07:46, 10.03.2017.
Thumbnail

Do polovine 2016. godine je sve izgledalo savršeno u igri Novaka Đokovića. Bio je siguran na vrhu ATP rang-liste, dobijao protivnike lako i ubjedljivo, a onda je podigao pehar na Otvorenom prvenstvu Francuske. Dugo čekani uspjeh u Parizu je djelovao na srpskog tenisera kao na balon, u potpunosti ga je izduvao.

"Osvajanje Rolan Garosa po prvi put i krunisanje svega onoga na čemu smo radili godinama prije toga je bilo fenomenalno. Zaista sam dao sve, taj turnir je bio jedan od mojih prioriteta dugi niz godina. Ipak, u isto vrijeme mi je iscrpio mnogo energije i uzeo previše emocija. Uzeo sam neko vrijeme kako bih mogao da razmislim o svemu tome. Onda sam morao da počnem ispočetka i da nađem novu motivaciju, da se vratim u ritam. Osjećam da je sada mnogo bolja situacija nego što je bila recimo u drugom djelu prošle sezone. Poslije Ju-Es opena sam imao par mjeseci koje sam proveo van terena i sada sam u boljem momentu i vjerujem da idem u pravom smjeru", počeo je priču Novak sa novinarima u Indijan Velsu.

Jasno je da postoji pad forme, ali je Srbin ubijeđen da će od ovog takmičenja uspjeti da se vrati na pobjednički kolosijek i da će stvari krenuti boljim tokom.

"Generalno, gledam sebe trenutno iz bolje perspektive nego što je bio slučaj na kraju prethodne sezone, sada sam drugačiji igrač. Osjećam se mnogo bolje, svežije, radujem se takmičenjima i imam sve više samopouzdanja na terenu.

Žrijeb u Indijan Velsu nije bio na njegovoj strani, pogotovo kada se uzme u obzir da su pored njega u istoj četvrtini Nadal, Federer, Del Potro, Kirjos, Zverev...

"Nisam imao mnogo takvih žrijebova u karijeri, nevjerovatno je videti toliko dobrih igrača u istoj četvrtini. Ali, tako je kako je, Rodžer i Rafa se polako penju na rang-listi, pogotovo Federer koji nije igrao u drugom djelu prošle sezone. Osvojio je Australijan open i vratio se među najboljih 10. Vidjećemo šta će se dešavati u prvih četiri-pet dana takmičenja, već sada imamo neke jake mečeve", kaže Novak koji je posljednji put na ovom takmičenju izgubio prije četiri godine, u polufinalu od Huana Martina Del Potra.

U posljednje vrijeme se mnogo priča o Novakovoj ishrani i o tome da je mnogo mršaviji nego ranije. Ipak, srpski as tvrdi da to nije slučaj i da je sve u redu.

"Bio sam još vitkiji nego sada. Osjećam se dobro u ovom trenutku, imam dovoljno snage, energije i dinamičnosti, a kombinacija brzine i snage na terenu je veoma važna, jer sport zahtjeva od igrača da bude dobar u svim fizičkim elementima. Ne mjerim se često, ali sam bio mršaviji na kraju prošle sezone nego sada, kilaža ide gore-dole".

Mediji su podsjetili Novaka na jednu izreku prije nego što je prošle godine peti put osvojio Indijan Vels, a ona glasi „Mnogo je lakše za vuka koji trči uz brdo, jer je gladniji od vuka koji stoji na vrhu brda“.

"Izgleda da sam ja sada jedan od tih vukova koji idu uzbrdo i gladan sam", rekao je uz osmeh, pa nastavio:

"Da nisam gladan uspjeha u ovom sportu, ne bih bio ovdje sa vama i igrao na ovom turniru. Svjestan sam da sam ostvario dosta toga u svojoj karijeri i naravno da sam zadovoljan zbog toga, znam da mogu da stanem i da kažem „Ok, bilo je dosta“, ali nastavljam dalje, jer imam taj poriv u sebi i dokle god taj osjećaj postoji nastaviću da igram", zaključio je Đoković.

(Novosti.rs)