Đokić: Opozicija grubo napala Narodnu skupštinu

16:54, 20.09.2017.
Thumbnail

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da je neophodno očuvati rad svih institucija u Republici Srpskoj, a posebno Narodne skupštine koju je opozicija grubo napala, kršeći Poslovnik o radu ove institucije.

"Vladajuća koalicija ovakvo ponašanje osuđuje. Svjesni smo da Republika Srpska ima protivnike koji ne mogu da prihvate realnost da je ona dio društvenog i političkog života regiona koji doprinosi rastu i razvoju, a ne remetilački faktor", rekao je novinarima Đokić nakon sastanka koalicije SNSD-DNS-SP.

On je istakao da se ne može prihvatiti logika da je potrebno destabilizovati Srpsku, jer Federacija BiH ne funkcioniše i jer je došlo do potpunog raspada koalicije na nivou BiH.

"Kada Republika Srpska ne bi imala toliko otpora sa nivoa BiH, situacija u njoj bila bi još bolja, odnosno bili bi ostvarivani bolji razvojni rezultati. Zato ne možemo prihvatiti aktivnost da se po svaku cijenu želi destabilizovati Srpska da bi se dokazalo da je sva BiH u velikoj krizi", dodao je Đokić.

On je naveo da građani Srpske moraju shvatiti da je Republika velika vrijednost i da su oni vladajućoj koaliciji dali ogromno povjerenje, što je obavezuje da radi u skladu sa Ustavom i zakonima.

"Naš cilj je danas još jednom potvrđen, a to je da maksimalnu prednost dajemo ekonomskom razvoju, gdje je zahvaljući radu Vlade i institucija, Srpska uspjela da obezbijedi BDP od 3,5 odsto, što je najviše u regionu", kaže Đokić.

On je naveo da je u Srpskoj zabilježen rast industrijske proizvodnje, povećan broj zaposlenih u realnom sektoru i smanjena nezaposlenost za oko 30.000 ljudi.

"Sredstva od klirinškog duga usmjerićemo na razvoj Srpske. Želimo mir i stabilnost i pozivamo opoziciju da se snagom argumenata, a ne sile, bori za svoje ciljeve, ali neka ne sprečavaju legalan i normalan rad institucija", zaključio je Đokić.

(Srna)