Doevropljani

08:05, 04.06.2017.
Thumbnail

Ljubitelji domaćeg humora i večeras od 21:00 imaće priliku da prate humorističku seriju pod nazivom– Doevropljani.

Ljeto na ATV-u u stilu naših 20 godina zajedno, obilježićemo emisijama iz bogate vlastite produkcije.

O seriji:

Radi se o seriji domaće proizvodnje koja se bavi domaćim temama. Zasnovana je na mješavini parodije, apsurda, zabune i „iskrivljene“ stvarnosti. Serija je po riječima autora Ž.Ninčića i Ž.Kasapa dobila naziv Doevropljani - zašto što još uvijek nismo ušli u EU, pa smo „tu negdje“, „okolo“ iliti „do“.

Željko Kasap igra likove: Džemsudina Šimširpašića, brata Mevludina i Savudina koji su sa Ćutukom zajedno bili u Audiciji, zatim Radojku Janšu, Srbijanku iz Babušnice koja je svoju životnu sreću našla udajom za Slovenca Janšu i penzionera Dobrašina, koji svaki dan sa komšijom Mitrom igra „igru gluvih telefona“. Pored tih likova Ž.Kasap  igra i policajca koji upada u niz komičnih situacija s dimnjačarem Veselim i Marinkom Ćutukom ( koje igra Željko Ninčić). Ali tu je i jedan od ključnih likova -novinar koji vodi emisiju „Trogled“ – Braco Pipunović koji s doktorom Ninčićem komentariše unutrašnju i vanjsku politiku u emisiji.

Likovi u njihovim skečevima su ljudi iz komšiluka i sa malih ekrana – penzioneri, komšije, policajci, dimnjačari, novinari, ljekari, pacijenti i mnogi drugi. Sigurno će vas do suza nasmijati, jer ipak se radi o „majstorima svog zanata“.

U utorak od 21 čas pogledajte prvu epizodu ovog serijala!