Dodik u Šipovu: Stvoreni uslovi za realizaciju privrednih projekata

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:04, 20.04.2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Šipovo Milan Kovač ocijenili su danas da je ukupna situacija u ovoj opštini dobra, čime su stvoreni uslovi za realizaciju privrednih i infrastrukturnih projekata.

Dodik je istakao da Šipovo ima agilnu opštinsku upravu koja planira realizovati značajan broj privrednih i infrastrukturnih projekata.

“To su projekti značajni za lokalnu zajednicu, među kojima su putevi, uređenje centra Šipova, izgradnja sportske dvorane, vodovoda i kanalizacije. Već je obezbijeđena finansijska konstrukcija za realizaciju ovih projekata”, rekao je Dodik novinarima u Šipovu, nakon sastanka sa Kovačem.

On je naglasio da je Šipovo bogato prirodnim resursima koje bi trebalo na pravi način koristiti.

“Raduje me pristup lokalne uprave koja želi sagledati na koji je način moguće strateški gazdovati i upravljati prirodnim resursima, među kojima su voda i treset. Zahvaljujem načelniku opštine za sve što je ovdje urađeno, a institucije Srpske će pomoći u rješavanju problema”, dodao je Dodik.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da je Šipovo bogato prirodnim resursima koje je neophodno na pravi način iskoristiti.

“Na današnjem sastanku smo dogovorili realizaciju niza strateških projekata u oblasti realnog sektora i revitalizaciju privrednih subjekata, među kojima je i gipsara. Šipovo je opština koja raspolaže zalihama treseta, betonita, gipsa, šume i vode, odnosno potencijalima koji moraju biti iskorišteni na pravi način”, kaže Kovač.

On napominje da je cilj opštinske administracije realizacija i infrastrukturnih projekata.

Kovač je zahvalio predsjedniku Srpske što je danas posjetio ovu opštinu.

Sastanku su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Prije Šipova, Dodik je posjetio opštinu Jezero.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone