Dodik: Šarović najbolji bošnjački ministar, Ivanić dokoni putnik

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 17:39, 13.08.2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović najbolji ministar za Bošnjake, a katastrofalan za Srbe, a da srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ništa nije učinio, osim što je putovao.

“To je veoma jasno i u tome Šarović uspijeva. Vidim ga svaki put na anketama koje provode bošnjački mediji u Sarajevu kako se tretira kao njihov najbolji ministar, a još nađe načina, kao, da nešto pomogne poljoprivredi”, rekao je Dodik.

Dodik je upitao zašto Šarović nije pomogao u vezi sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i zašto je tvrdio da je šteta bila samo 50 miliona KM, a nije prihvatio procjenu Srpske da je šteta 300 miliona, te je tako “ubio” mogućnost da se sa Njemačkom dogovori o određenim aranžmanima.

Prema njegovim riječima, kada je Njemačka dobila dva različlita nivoa podataka – minimalističke sa nivoa BiH i realne iz Srpske o štetama koje je prouzrokovao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, onda je i Njemačka time počela da kalkuliše.

Dodik je upitao šta Šarović može da pomogne u vezi sa sušom, iako bi volio da nešto pomogne, te ocijenio da su ljudi napravili samo jedan pristup lažnog predstavljanja i masovne izdaje.

“Oko Šarovića se zna svašta. Biće podataka koji će zaprepastiti mnoge vezano za to. U Sarajevu, gdje on živi, savršeno se dobro zna na koji način i kako se to radi. Nedavno mu je žena zaposlena u zajedničkim institucijama, a oni stalno napadaju i govore o nepotizmu”, istakao je Dodik.

On pita o kojem nepotizmu se govori kada sve i jedan od njih ima nekog rođaka zaposlenog u zajedničkim institucijama, a oni napadaju Republiku Srpsku.

dodik-ivanic2On je napomenuo da je slušao kad Ivanić pita da li je u posljednjih pet godina otvoren ijedan objekat, te je naglasio da je mogao da vidi šta je otvoreno u Stanarima, Gradišci, Laktašima, Zvorniku, Bijeljini.

“Ovako Mladen Ivanić pokušava da se izdigne – kao, kriva je samo vlast na nivou Republike Srpske za opšti ambijent. A šta oni tamo rade i čine? Kakav ambijent proizvode? U čemu je uspjeh u tome, šta je Ivanić učinio”, upitao je Dodik.

On smatra da nije ništa to što je, ionako već u tradicionalnom smislu, 9. januara došla jednica Oružanih snaga BiH na postrojavanje, da je trebalo da se desi po pretpostavci, a ne zato što je Ivanić imao hrabrosti ili ne.

Dodik je ocijenio da pravljenje od toga nacionalne priče o uspjehu Ivanića govori koliko su prazni, jer nemaju šta da pokažu.

“Gdje im je nešto što su radili? Zašto je ostalo 9.500 vojnika OS BiH, kad je trebalo da skinemo na 3.600? Zašto ponovo zagovara priču da vojna imovina treba ići na sud, kada je još Pedi Ešdaun, onakav kakav je, rekao da to mora biti sporazum strana”, rekao je Dodik.

On je naglasio da Ivanić sada prihvata da to bude odluka suda u Sarajevu, što govori o tome da se otprilike zna kako će se to riješiti “i da nam neko otme tu imovinu”.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone