Dodik poručio Govedarici: Uozbilji se!

17:26, 18.05.2017.
Thumbnail

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu da se "pribere, uozbilji i prihvati činjenice, jer biti predsjednik jedne partije podrazumijeva bar minimum ozbiljnosti".

"Jedna od tih činjenica je da je SDS u koaliciji sa SDA. Dakle, Govedarica je u koaliciji sa /predsjednikom SDA/ Bakirom Izetbegovićem i ne razumijem o čemu on govori kada pominje moje ime uz ime Bakira Izetbegovića. Kao predsjednik Republike Srpske nemam nikakve veze sa Izetbegovićem, niti je partija, čiji sam predsjednik, u koaliciji za SDA", rekao je Dodik Srni na pitanje da prokomentariše izjavu Govedarice da on i Izetbegović ne mogu da opstanu na političkoj sceni jedan bez drugog, poručivši im da "zaustave priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti".

On je naglasio da što se tiče boljeg života i perspektive građana o kojoj lažno govori Govedarica, dovoljno ga je podsjetiti na nerazumnu inat odluku SDS da ne podrži zakon o akcizama i time direktno zaustavi ulaganja u puteve, auto-puteve, zdravstvo i poljoprivredu Republike Srpske.

"Zato neka Govedarica prestane roniti lažne suze, neka se iskreno prihvati svog posla i prestane služiti interesima van Republike Srpske, ako već od te iste Republike Srpske prima platu i sve ostale privilegije", poručio je Dodik.

(Srna)