Dodik otvorio “Jahorina ekonomski forum 2017”

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 11:24, 27.04.2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na Jahorini svečano otvorio “Jahorina ekonomski forum 2017”, koji je okupio oko 350 učesnika iz Republike Srpske, BiH i regiona.

“Republika Srpska ima resurse, ali ih neadekvatno koristi i mi to moramo da osmislimo na najbolji mogući način”, rekao je Dodik na otvaranju ovog eminentnog skupa u hotelu “Termag” na Jahorini.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska mora da i dalje, ali mnogo više radi na planu razvoja energetskog sektora, kao i razvoja infrastrukture i privrede u cjelini, sve s ciljem većeg i produktivnieg zapošljavanja i brige o mladim naraštajima.

On je ukazao na neophodnost regionalne saradnje i stabilnosti, a ekonomija je, kako je poručio, pravi put za takvu razvojnu politiku.

Dodik je pozvao učesnike skupa, stručnjake iz oblasti ekonomije da slobodno iznesu svoje ideje, a da će on i njegovi saradnici pažljivo saslušati svaku dobru ideju i nastojati da se one provedu u djelo na dobrobit cijelog društva.

Predsjednik Organizacionog odbora “Jahorina ekonomskog foruma” i predsjednik Udruženja ekonomista “Svot” Igor Račić rekao je da ovaj skup predstavlja logičan nastavak aktivnosti udruženja s ciljem okupljanja relevantne domaće i međunarodne poslovne i stručne javnosti, kao i predstavnika najviših institucija vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

“Želja nam je da otvorimo dijalog o svim pitanjima bitnim za razvoj naše ekonomije, a imamo sreću da je predsjednik Srpske Milorad Dodik prepoznao našu ideju i podržao nas”, istakao je Račić.

On je dodao da će biti riječi i o bolnim temama, o velikom odlasku mladih iz zemlje, odnosno nedostatku ambicije mladih koji ostaju. “Svi zajedno treba da prionemo na rad”, poručio je Račić.

Na plenarnoj sjednici “Globalna ekonomska kretanja i male ekonomije”, koja je uslijedila nakon ceremonije otvaranja, zajedno sa Dodikom učestvuju i ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji govore o načinima na koji se male ekiomnomije mogu prilagoditi globalnim promjenama.

Forum se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u organizaciji Udruženja ekonomista “Svot”.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone