Doboju prijeti nestašica vode

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 19:48, 04.09.2017

Doboju prijete restrikcije u snabdijevanju vodom. Ovako ozbiljnu situaciju nismo imali u posljednje dvije decenije, žele se u Vodovodu.

Ne bude li padavina u narednih sedam dana restrikcije su realna opcija. Povremene nestašice i probleme u vodosnabdijevanju Dobojlije su već osjetili. Pritisak je loš, toliko da mašine za veš ne mogu da rade.

Smanjivanjem pritiska balansiramo potrošnju da izbjegnemo restrikcije, priznaju u Vodovodu. Ne kriju da pojedine dijelove grada povremeno već ostavljaju bez vode. Kažu da nemaju izbora, jer nivo decenijama nije bio lošiji.

“Računa se da je po mjernim instrumentima ispod 1,60m kad je na toj dubini na nivou onda je veće alarmantna a sada je ispod te situacija, znači da mi maksimalnim naporima uspijevamo obezbijediti kakvu takvu potrošnju”, rekao je direktor AD Vodovod Doboj Živko Erceg.

Za sada trpe stanari viših spratova gdje je pritisak tokom dana posebno slab. Kiša koja je pala za vikend neće bitno da popravi stanje. U kritičnim dijelovima grada Vodovod interveniše i slanjem cisterni s vodom.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone