Dobojska regija bez organizovanog dočeka Nove godine

21:46, 12.12.2017.
Thumbnail

U  2018. godinu dobojska regija ulazi bez organizovanog dočeka na otvorenom. Neće ga biti u Doboju, ali ni okolnim gradovima.

Nema ni euforije, iako je do najluđe noći ostalo dvadesetak dana. Za nju kažu Dobojlije nemaju mnogo razloga, pa će većina njih ostati kod kuće.

Neki će putovati i dalje. Uz tradicionalno veliki interes za Zlatibor, u  turističkima agencijama kažu da se biraju i  jeftiniji aranžamni u evropskim gradovima., ali ima upita i za Kanarska ostrva. I lokalni potencijali su popunjeni.Banja Vrućica  još u oktobru, a mjesta u dobojskom hotelu ima još samo u maloj sali.

„U maloj sali imamo od 80 do 100 mjesta u zavisnosti kolika su društva, kakva je postavka stolova međutim sada već imamo nekih 20 rezervacija tako da možemo računati još nekih 70 mjesta“, rekla je Jasna Pavlović iz hotela "Park" Doboj.

„Bukvalno više nema nijedan slobodan ležaj u naša četiri hotela, u tri nam dolaze gosti iz Hrvatske koji će tu provesti 10 dana i Novu godinu, a u hotelu Kardial imamo goste iz cijele RS BiH i inostranstva“, rekao je  Aleksandar Radošević, generalni direktor Banje Vrućice

Uz muziku, piće i večeru slaviće se  i u restoranima i kafićima, a cijene su različite. Većina ugostitelja organizuje i reprizu slavlja. Dok su doček međunarodne Nove godine Teslić i Stanari prepustili ugostiteljima, slavlje će u svojoj režiji organozovati za pravoslavnu Novu godinu.