Dobojska Gradska apoteka još čeka kupca

21:08, 11.01.2018.
Thumbnail

Dobojska gradska apoteka još čeka strateškog kupca. Nakon što su krajem prošle godine gradske vlasti, kao osnivač, donijele zaključak da zbog dugovanja ide na doboš, dalje se nije otišlo.

U strahu od blokade u apoteci čekaju potez grada.

„Mi imamo dug koji je dva miliona i 700 000 maraka koji stoji i taj dobavljač u svakom momentu može blokirati račun i tu je najveći problem. Odluka je donešena, to dalje nije u mojim rukama“, izjavio je  Vedran Mitrović, direktor Gradske apoteke Jovan Jovanović Zmaj.

Nakon usvajanja zaključka  trebalo je pokreneti  postupak i objaviti  poziv za izbor strateškog partnera, koji bi preuzeo dugovanja i radnike. U gradskoj upravi ne znaju da li je to i učinjeno. Imenovana je i komisija za izbor najboljeg ponuđača, ali i oni su na čekanju.

"Prije mjesec i po dana smo od strane skupštine grada imenovali komisiju. Mi ćemo kad budemo dobili poziv učestvovati u radu i na zakonit i kvalitetan način izabrati strateškog partnera", rekao je Vojislav Rađa, član Komisije za izbor strateškog partnera i odbornik SNSD u SG Doboj.

Prošle godine Apoteka je otvorila novi objekat u Domu zdravlja koji im je kažu popravio poslovanje. Planiraju da i u ovoj godini posluje pozitivno.

„Ako je ranije donesena odluka da postoje dugovanja  ne znam sad na koji način da se ostvari pozitivan priliv koji bi anulirao ta dugovanja i ako je to tako treba ponovo razmisliti da li treba prodavati apoteku“, komentariše  Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a u Doboju.

Spekuliše se da gradskim vlastima ne ide po planu pa je postupak na stend baju. Navodno se o zaključku o prodaji odbornici nisu ni trebali izjašnjavati. U Apoteci kažu da za sada serviraju obaveze prema zaposlenima. Problemi su,  navodno  nastali ranije, ali i bivša uprava tvrdi da je do poplave poslovala pozitivno. Svake godine izvještaje o radu aminovala je gradska skupština.