Dobojska bolnica isplatila dug gradskom Vodovodu

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 21:20, 14.11.2017

Dobojska bolnica isplatila je dug gradskom vodovodu i riješila problem tužbi i blokada. Svih 800 000 maraka dospjelih računa za vodu su platili, jer obećane pare iz gradske kase više nisu mogli da čekaju.

Tako su odgovorili na nedavnu ucjenu gradskih vlasti da će umjesto 380 hiljada, bolnici dati 118 000, ali tek kad pare daju druge opštine.

„Dobojska bolnica nije dobila ni dinara ni marke od grada Doboja, dobila je jedno obećanje koje je zamijenjeno drugim obećanjem smanjeno za jednu trećinu“, kaže Milorad Živković, direktor JU Bolnica Doboj.

A sve tvrde lokalne vlasti na zahtjev Živkovićevog SNSD-a. Oni kažu tačno je da su u aprilu tražili novac za bolnicu, ali su sada stavljeni pred svršen čin.

„Klub odbornika SNSD je bio u nezahvalnoj poziciji imali smo momenat da nam kažu ili prihvatite ovo ili ništa od toga. Smatram da je bilo krajnje odgovorno i korektno da plate puni iznos kako je prvobitna odluka donesena“, rekla je Sanja Vulić, predsjednica kluba odbornika SNSD u SG Doboj.

„Stav odbornika SNSD je bio da ne treba samo Doboj da plaća taj iznos da treba proporcionalno da se podijeli na opštine koje gravitiraju bolnici Doboj i srazmjerno plate iznos sredstava“, navodi Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Spekluliše se da sve ima veze sa Živkovićevom stranačkom nedisciplinom i povlačenjem samostalnih poteza. Jedan od njih je i imenovanje bivšeg PDP-ovca Siniše Marića za pomoćnika, na šta su u stranci navodno negodovali, Imali u svemu politike,Živković ne odgovara, ali priznaje da mu stranačke instrukcije nisu drage.

„Nisam u svom dosadašnjem radu baš istaknut kao neko ko sluša naređenja ali mislim da radim za doborbit ljudi koji su zaposleni u bolnici, građana koji ovde se liječe i mislim da je to dovoljan put i vodilja kojojm se rukovodim kada radim ovaj posao“, kaže Milorad Živković, direktor JU Bolnica Doboj.

Gradskim vlastima poručuje da dobru volju mogu da pokažu kada počne gradnja nove bolnice. Navodi i primjer Stanara, koji nisu nikog čekali, a dali su 30 000 maraka za nabavku opreme. Istim iznosom donacije obnovili su i prostorije Službe za nabavku lijekova,čijim su se novim ruhom danas pohvalili.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone