Dobojlijama hladno, Toplana ne radi!

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 19:55, 20.04.2017

“Gradonačelnik i gradska uprava moraju da odgovaraju zato što se Dobojlije smrzavaju, jer je Gradska toplana prije zakonskog roka zavrnula grijanje”, poručili su dobojski SNSD-ovci.

Ovakva situacija je, kažu, za ostavke i smjene.

“Mislim da je to krajnja neodgvornost i samovolja nečija. To je javno preduzeće pod ingerencijama grada i mislim da je i sam načelnik i gradska uprava krivi i odgovorni za ovo, jer nisu smjeli dozvoliti organima u Toplani da rade na ovaj način”, poručio je Uroš Gostić, predsjednik Glavnog odbora SNSD-a Doboj.

Prvi čovjek Doboja, obren Petrović, nije se mnogo potresao zbog prozivki SNSD-ovaca. Ni njegov zamjenik ni portparol nisu odgovarali na pozive. Iz dobojske Toplane odogovaraju, da su obavezni da griju do 15.aprila. Kažu čak su i dan kasnije zbog praznika grijali domove. Prekinuli su grijanje jer, kako objašnjava direktor Zdravko Petrović, nisu znali kakvo će vrijeme biti, a i januar im je zbog velikih hladonoća izvukao više uglja od planirane potrošnje.

“Nisu se stekli uslovi za produžetak u zvaničnoj sezoni, a to je temperature. Čak i 15. i 16. aprila naveče bila je u 21 sat 13 stepeni. Znači nije bilo tri dana temperatura drstičnih ispod 12 stepeni”, stav je Zdravka Petrovića, direktora “Toplane” Doboj.

U Toplani je u toku hemijsko čišćenje, pa slijedi remont postorojenja, tako da, kaže direktor, nisu u prilici da pokrenu sistem. Petrović je rekao da je protekla sezona bila rekordna u potrošnji lignita, potrošeno je 45.000 tona, a u zalihama imaju količinu za svega dva dana grijanja, a potpala peći zahtijeva veliku količinu ovog energenta.

Odbornici SNSD-a kažu da će tražiti raspravu o završetku grijene sezone prije reda na sjednici Gradske skupštine u ponedjeljak, 24. aprila.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone