Doboj u trci za ekološku nagradu

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 21:22, 09.04.2017

Dok se lome koplja koje će preduzeće u gradu da odvozi smeće, Doboj je dospio u trku za ekološku nagradu. Za doprinos u zaštiti životne sredine, dodjeljuju je Američka ambasada i nevladina organizacija iz Tuzle.

Spor sa “Progresom” su ostavili po strani, a kao argumente naveli da je grad pun zelenila i nakon poplave, obilježava Dan voda, planete Zemlje i onaj bez automobila.

Usvojili su dodaju iz Gradske uprave i dokumenta o energetskoj efikasnosti i provode projekat uklanjanja seoskih deponija. Dobojlijama to baš i nije dovoljno za priznanje.

Kritičari su još oštriji na društvenim mrežama. “Pogledajte korito Bosne”, “Parkove i zelenila su zamijenile zgrade”, “Uništili ste privredu, pa ne čudi što nema zagađenja”, samo su neki od komentara.

Pred kamerom zato ima i onih koji i u građanima vide krivce.

Mišljenje građana biće presudno, pa ih Gradska uprava poziva da daju glas. Pobjeda bi im donijela druženje sa američkom ambasadorkom i snimanje promotivne reportaže. Glasanje traje do 16. aprila, a Doboj je trenutno u zlatnoj sredini, iza Čapljine i Bihaća.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone