DNS izabrao potpredsjednike, Čubrilović zamjenik predsjednika

20:15, 15.07.2017.
Thumbnail

Spomenka Stevanović zadržala je funkciju potpredsjednika DNS-a za istočni dio Republike Sprske dok će glavnu riječ na sjeveru ubuduće voditi Darko Banjac.

Treći potpredsjenik danas nije izabran na sjednici Glavnog odbora u Prijedoru a nezvanično mrtvu trku za tu pozicju vode poslanici Slavko Gligorić i Milan Dakić.

Nedeljko Čubrilović više nije potpredsjednik jer je za njega  u stranci izmišljena nova funkcija pa će ubuduće biti zamjenik predsjednika Marka Pavića.

"Prihvatio sam tu dužnost shvatajući da je to nova i dodatna obaveza i da to zahtjeva puno angažovanje i dodatno angažovanje i mnogo više nego što je to bilo do sada", kazao je Čubrilović.

Nakon što je ekipa okupljena oko  Budimira Balabana svojim glasovima na izbornoj skupštini u Banjaluci pokvarila stranačku idilu, na glavnom odboru Marko Pavić dobro je utegao delegate.  Ovaj put sve je išlo kao po loju.

vlcsnap-2017-07-15-20h10m03s68

Čim je izabran odmah je sjeo do Marka Pavića što su ubrzo uradili i ostlai potpredsjednici. Za generalnog sekretara izabran je ponovo Dragutin Rodić a u organima stranke ipak se nije našao niko od ministara u Vladi. Ipak ništa u Vladi ne trba mijenjati poručuje DNS iako od koalicionih partnera otvoreno traže smjenu njihovog ministra Neđe Trninića. Vladu treba ojačati poručuje  Marko Pavić.

"Zato je naš stav da se u ovom vremenu Vlada uopšte ne dira. Takođe stav DNS-a je mi smo spremni za razgovore sa svim strankama", rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Da DNS ne zazire ni od kakve koalicje pokazalo se nakon lokalnih izbora. Od 64 opštine u više od 50 čine vlast bilo sa SNSD-om ili sa partijama iz Saveza za promjene.