DNS bira vrh: Čubrilović zamjenik predsjednika, Banjac potpredsjednik

14:38, 15.07.2017.
Thumbnail

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Demokratskog narodnog saveza u Prijedoru, osim konstituisanja ovog najvišeg partijskog tijela sa 161 članom, bira se i Predsjedništvo stranke, te nosioci vodećih funkcija u DNS-u, osim predsjednika Marka Pavića, čije je liderstvo potvrđeno na skupštini izborima održanoj u junu.

Prema prvim informacijama do kojih je došao ATV, Nedeljko Čubrilović je izabran novouvedenu funkciju zamjenika predsjednika DNS-a.

Nedeljko Čubrilović izjavio je da smatra da će DNS postići još bolje rezultate na sljedećim parlamentarnim izborima nego što je to bilo u ranije.

Приједор - Недељко Чубриловић

"Taj posao zahtijeva dodatno angažovanje, mnogo više nego što je to bilo do sada, i s obzirom na strukturu ljudi u našoj stranci, smatram da će ovaj mandat biti uspješniji nego svi dosadašnji", rekao je novinarima Čubrilović.

On vjeruje da DNS ima podršku naroda i pozitivnu energiju.Приједор - сједница Главног одбора ДНС-а-1

"Rukovodstvo stranke to treba da iskoristi i ja se nadam da će Glavni odbor i rukovodstvo stranke znati tu priliku da iskoriste", rekao je Čubrilović.

Članovi GO biraju i tri potpredsjednika iz RS, a to se u DNS-u čini za područja koja se podudaraju sa tri izborne jedinice za Parlament BiH. Četvrto potpredsjedničko mjesto pripada odborima iz FBiH.Приједор - ДНС - Павић

Prema dosadašnjim rezultatima, jedno potpredsjedničko mjesto pripalo je Darku Banjcu iz Kozarske Dubice, drugo Spomenki Stevanović.

Treće potpredsjedničko mjesto popuniće se kasnije, a konkurenti su Slavko Gligorić i Milan Dakić.Приједор - сједница Главног одбора ДНС-а

Za generalnog sekretara ponovo je izabran Dragutin Rodić, a u novo Predsjedništvo ušao je 21 član.

(ATV)