Djevojčica umrla nakon što je pojela palačinku!

12:18, 12.10.2017.
Thumbnail

Nainika Tiko (9), iz Harova, u sjeverozapadnom Londonu, umrla je u maju ove godine nakon brze alergijske reakcije na palačinke koje joj je otac pripremio. Za svega par minuta djevojčica je pala u anafilaktički šok i nažalost nije joj bilo spasa.

Njen otac Vinod je na sve načine pokušavao da je oživi, ali nažalost nesrećnoj djevojčici nije bilo pomoći.palacinka-2

Roditelji su skrhani bolom, nakon što su morali da se oproste od svoje kćerke koja je izgubila život na ovako tragičan način.

Iako su znali da je alergična na mliječne proizvode, jaja i da je osjetljiva na soju, oni su ubijeđeni da je nešto ipak moralo biti kontaminirano u obroku koje joj je otac dao.

Ljekari su sat vremena pokušali da ožive djevojčicu, i u jednom trenutku joj se puls vratio, ali nažalost dugo je bila bez kiseonika i već je bila nanijeta nepopravljiva šteta.

Pet dana nakon teške anafilaktičke reakcije, ljekari su morali da djevojčicu isključe sa aparata koji su je održavali u životu.

Roditelji djevojčice sada vrijeme provode vodeći kampanju za podizanje svijesti o liječenju alergija i kažu da nisu bili u potpunosti upućeni u detalje i dijagnozu svoje kćeri.