Direktor Vibera: Blokada u Crnoj Gori presedan u istoriji kompanije!

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 13:09, 17.10.2016

Direktor komunikacija kompanije Viber za centralnoistočnu Evropu, Vuk Brajović, izjavio je da ta kompanija smatra da je odluka Agencije za elektronske komunikacije – EKIP o suspenziji te mreže bila očekivana i da je to što se, kako je naveo dogodilo u Crnoj Gori bio izuzetak, ako ne presedan u istoriji kompanije.

Viber u svojoj platformi ima antispam funkcije koje djeluju čim se detektuju takve poruke, kazao je Brajović CDT-u.

On je dodao da Viber stoji na raspolaganju svim državnim institucijama Crne Gore sa svim svojim kapacitetima, kako bi se utvrdilo činjenično stanje zbog situacije koja se desila sa slanjem nevjerovatno velikog broja spam poruka.

Crnogorska Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost naložila je svim telekomunikacionim operaterima u Crnoj Gori da isključe mogućnost korišćenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa jer su te aplikacije “upotrijebljene za neželjenu komunikaciju s korisnicima” i to na dan održavanja redovnih parlamentarnih izbora.

Odluka Agencije je, prema pisanju medija, uslijedila pošto su građanima Crne Gore počele da stižu propagandne poruke iz Velike Britanije i Kine.

Viber i WhatsApp kompanije “kažu da nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i da poštuju najstrože bezbjedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka”, prenose crnogorski mediji.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone