Debeljaci dobili prostor za okupljanje građana

20:49, 12.03.2018.
Thumbnail

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras da je cilj gradskih vlasti da sva banjalučka prigradska i seoska područja dobiju prostor za okupljanja građana.

Radojičić je, sa predsjednikom Skupštine Grada Banjaluka Zoranom Talićem, posjetio obnovljeni društveni dom u banjalučkoj mjesnoj zajednici Debeljaci, saopšteno je iz Uprave grada.

"Prošle godine smo snimili stanje u svim društvenim domovima na području Banjaluke i radimo jedna po jedan dom u mjesnim zajednicma. Započeli smo izgrdanju doma u LJubačevu, nedavno završili obnovu doma u Dragočaju i evo večaras smo posjetili Debeljake gdje je obnovljen objekat društvenog doma", rekao je Radojičić.

debeljaci1

On je naveo da su u planu ove godine radovi na obnovi domova u Verićima, Krminama, Petrićevcu, i ako dozvole mogućnosti, početak radova u naselju Lauš.

Prema riječima Radojičića, Debeljaci već imaju korisnika kojem treba ovakav prostor - sjajno kulturno-umjetničko društvo.

"Ali istao tako, i na drugim krajevima grada postoje udruženja penzionera, boračke organizacije, organizacije žena. Dakle, razne potrebe da se ljudi okupljaju i da se život odvija na svim krajevima Banjaluke", kaže Radojičić.

debeljaci2

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Zoran Lukić rekao je da su se dolaskom nove gradske administracije osjetili ogromni pozitivni pomaci.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva "14. februar" iz Debeljaka Dragan Kavić naveo je da 11 godina ovo društvo aktivno radi.

"Zahvaljujući gradu i našem gradonačelniku stekli su se bolji uslovi za rad društva", rekao je Kavić.