Davidović u fotelji proveo samo 25 dana, Račić ponovo predsjednik

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 20:16, 22.03.2017

Goran Račić ponovo je na čelu Banjalučke područne privredne komore. Nakon neslavnog pada vratio se u velikom stilu i zauzeo mjesto vršioca dužnosti predsjednika na koji ga je imenovao najnoviji upravni odbor.

Njegov konkurent Damjan Davidović u fotelji je proveo samo 25 dana prije nego što je izgubio skupštinsku većinu. Račić demantuje medijske navode da se vratio uz političku podršku i uvjerava da je nekoliko delegata promjenilo stranu jer nije htjelo da učestvuje u nezakonitom rušenju predsjendika Republičke Komore.

“Znaci njihov cilj je bio da preko tog izbornog inženjeringa dobiju izbore u Privrednoj komori Republike Srpske. Znači krajnji cilj je bio dobijanje izbora od strane njihovog kandidata za predsjednika Privredne komore RS. Jednostavno, delegati su shvatili o čemu se radi. Njihov kandidat je bio gospodin Bubić iz Kotor Varoša”, kazao je Goran Račić, v.d. predsjednika Područne privredne komore Banjaluka.

Radenko Bubić jedini je protivkandidat Borku Đuriću za predsjednika Republičke privredne  komore. Danas nije htio pred kamerom da govori o izborima a već se spekuliše da je odusato od kandidature. Ni Damjan Davidović se ne javlja na telefon kao ni smjenjeni članovi njegovog tima koji su čini se digli ruke od svega. Račiću su zamjerali loše vođenje i to što je cijeli godišnji budžet od 1,3 miliona oročio u “Bobar banci” i zauvijek izgubio. Ipak on je najbolji kandidat kaže novi predsjednik Upravnog odbora banjalučke komore.

“Mi smo izabrali njega za vršioca dužnosti. Prvi i osnovni razlog jeste što smo željeli da se nastavi na neki način kontinuitet odnosno projekti koji su započeti u Privrednoj komori i da budu završeni”, kazao je Predrag Duduković, predsjednik Upravnog odbora Područne privredne komore Banjaluka.

Neočekivan obrt u banjalučkoj komori riješio je čini se i pitanje izbora u republičkoj jer se sa  banjalučke regije bira 40 odsto delegata. Goran Račić ne želi da prejudicira odluku delegata ali kaže da ima svog favorita.

“Ja mogu samo reći da kada bih ja bio u prilici da glasam ja bih podržao izbor gospodina Borka Đurića jer on svakako ima veoma dobre rezultate”, kazao je Račić.

Borko Đurić uveliko se sprema za treći mandat. Sa osmjehom kaže čita medijske navode, da je upravo on uspio da pokaže ko je gazda u kući. Ne krije da je osudio pokušaj nezakonitog izbora delaga ali kaže da sa banjalučkim obrtom nema ništa.

“To je sve normalno u svemu tako i u izbornim procesima u komori. Ovo što se dešava je garancija da je komora u asocijaciji koja je interesantna, koja nije na margini”, rekao je Đurić.

Na pitanje o prevratu u Područnoj privrednoj komori Banja Luka Đurić odgovara da smo na pogrešnom tragu.

“Ono što ja njima zamjeram, i ne ja nego svi privrednici koji vode računa o određenim pravilima koja su definisana, jeste da su nestatutarno i nezakonito željeli da promjene nešto”, kazao je Đurić.

Izbori za predsjendika Privredne komore Republike Sprske održaće se krajem mjeseca. Nakon toga uslijediće i novi izbori za područnu gdje Goran Račić planira ponovo da se kandiduje i nema informacije da li neko namjerava da mu bude portivkandidat.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone