Dan grada: Odletjeli baloni sa porukama za ljepšu budućnost Prijedora

17:48, 16.05.2017.
Thumbnail

Baloni su odletjeli i odnijeli simbolične poruke za ljepšu budućnost Prijedora, koji danas proslavlja Dan grada.

Svečanost je počela sa mališanima koji su se isplesali i ispjevali pred gostima i gradonačelnikom. Milenko Đaković im je rekao da su oni, gradsko, bolje sutra a da on i saradnici imaju zadatak da im to i obezbjede.

"Vjerujem da ćemo zajedno sa našim građanima, uz pomoć ptrijatelja, i dalje razvijati grad, da će svake godine biti sve ljepši i da će nam svi željeti da se i dalje razvijamo u narednom periodu", kazao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Idemo dalje, kaže bivši gradonačelnik , od danas, i počasni građanin Prijedora. Zadovoljan je onim što je napravio u tri mandata. Nije bilo lako ali nema odustajanja. To je svojevrsna poruka i njegovom nasljedniku.

"Ono na čemu bih ja i sada insistrao i dalje je da kadrovi još agilniji budu u promovisanju Prijedora, međutim, niti stanje u RS i BiH ne stvara povoljno okruženje. U  ovakvoj situaciji investitori će teže dolaziti na naše područje", rekao je Marko Pavić, počasni građanin Prijedora.

U rodno mjesto stigla je i ministarka uprave i lokalne samouprave. Kaže da svugdje, s ponosom, ističe da je Prijedorčanka. Pa i u Vladi, posebno kad kolegama ministrima priča o svemu što je grad, dosad, postigao.

"To su oni parametri koje mi želimo svim lokalnim zajednicama, da imaju stabilne budžete, kvalitetne admnistracije, da domaćinski posluju, da budu ogledalo RS jer koliko su nam jake lokalne zajednice toliko nam je jaka RS", rekla je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouoprave u Vladi RS.

Povodom Dana grada održana je svečana akademija  gdje su dodijeljena najveća gradska priznanja. Osim Marka Pavića, Plaketu grada, zaizuzetne rezultate, dobilo je privatno preuzeće ''Metalmont Mijić'' a Nagradu grada, zbog odlične promocije, Nacionalni park Kozara. Na proslavu su stigle i brojne delegacije bratskih opština iz Turske, Slovenije i Srbije.

(ATV)