I dalje traje svađa unutar dobojskog SNSD-a

Autor Natasa Novakovic, ATV

Objavljeno: 20:49, 07.03.2017

Pokušaj da se stavi tačka na svađe unutar dobojskog SNSD-a je propao. Sinoćna skupština na kojoj je trebalo da bude izabran prvi čovjek dobojskih socijaldemokrata otkazana je pred održavanje.

Sva tri kandidata, Miroslav Gavrić, Srećko Rekanović i Bojana Poljašević, pozvani sukod predsjednika, kao i članovi dobojskog Predsjedništva. Uz kratak komentar da će tek nakon sastanka sa Miloradom Dodikom znati šta dalje, niko nije želio pred novinare.

Članstvo je zbunjeno posljednjim dešavanjima, a za analitičare ona su slika posrnule opozicije.

“Ako im treba dadiljati onda je to znak da je to totalno, ne bih rekao nezrela nego politički neprihvatljiva politička struktura, ja ne znam zašto se ona održava, kome služi znam da je tamo jedna interesna podijeljenost koja se pokazala na prošlim izborima”, rekao je publicista i analitičar Vasilije Šajinović.

A podijeljenost i pritisci svake od struja, navodno su i razlog otkazivanja izbora. Situaciju je dodatno podgrijala i afera prisluškivanje, a tužilaštvo treba da istraži navodno snimanje razgovora među kandidatima.

To bi mogao da bude i razlog da nijedan od tri spomenuta ne sjedne u fotelju predsjednika stranke. Jedini kome bi ona trebalo da pripadne, za poznavaoce prilika je Milorad Živković, iza kojeg je dobar rezultat sa prošlih izbora.

“Vidjeli smo da ga građani plebiscitarno prihvataju da je on ovdje čovjek koji ima autoritet i dignitet ali je jasno da ima toliko tih u gradskoj organizaciji koji ne žele takvog čovjeka“, kaže Šajinović.

Živković se kao rješenje i ne spominje. Miroslava Gavrića, koji je vršilac dužnosti nakon što se Vlado Đurđević pred prošlogodišnje izbore povukao, moglao bi da naslijedi neko od starih kadrova. Vlado Blagojević navodno je zainteresovan za tu poziciju, ali bi izbor ponovo mogao da padne na Uroša Gostića. Kako se spekuluiiše, Gostić jedini ima autoritet, ali i podršku predsjedništva, za vraćanje u kolosijek dobojskog SNSD-a.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone