Cvijanović i Vigemark: Reforme Vlade Srpske daju pozitivne rezultate

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 11:44, 16.04.2018

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark ocijenili su da se realizacija Reformske agende u Srpskoj odvija u skladu sa predviđenom dinamikom i da reformski zahvati Vlade Srpske daju pozitivne rezultate.

Cvijanovićeva i Vigemark, koji su se sastali danas u kabinetu premijera Srpske u Banjaluci, saglasili su se da o tome svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vigemark je upoznao Cvijanovićevu da je pri kraju postupak izrade mišljenja Evropske komisije na odgovore na Upitnik koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sistema koordinacije, te da se u nastupajućem periodu može očekivati i njegovo zvanično predstavljanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima koje se sprovode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, saglasivši se da sistem koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti evropskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći EU IPA dva.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone