Cvijanović o Stanivukoviću: Namjeravao se slikati dečkić koji nije majka

14:39, 22.12.2017.
Thumbnail

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je otvorena za razgovor sa nezaposlenim majkama koje su tražile sastanak zbog materinskog dodatka.

Cvijanovićeva je naglasila da su majke prioritet i uvijek u prvom planu, i zaposlene i nezaposlene, a ne nikakve politike, male kampanje i sitni politički poeni koji treba da se dobiju.

"Sastajem se sa svima koji izraze potrebu, ali nikada u političkom ambijentu i ne radim to preko političkih partija, već zato što smatram da za tim postoji potreba i naravno da sam otvorena za te razgovore", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona smatra da je od jučerašnje inicijative majki da se sa njom sastanu bila očiglednija namjera "da se dođe slikati dečkić koji nije majka", čime su majke došle u drugi plan.

Nezaposlene majke koje imaju djecu mlađu od 12, odnosno 18 mjeseci, a nemaju pravo na materinski dodatak od 405 KM, predale su juče, uz podršku odbornika u Skupštini grada Banjaluka Draška Stanivukovića, zahtjev za sastanak sa Cvijanovićevom.

(Srna)