Cvijanović i Honlajn o aktuelnim političkim i bezbjednosnim temama

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 10:57, 21.04.2017

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa izvršnim direktorom Konferencije predsjednika glavnih jevrejskih organizacija u SAD Malkolmom Honlajnom o aktuelnim političkim i bezbjedonosnim temama, kao i mogućnostima unapređenja saradnje Republike Srpske i jevrejskih organizacija u SAD.

Cvijanovićeva je zahvalila za podršku koju Srpska dobija od jevrejske zajednice u SAD, kao i za visok stepen razumijevanja za sve što Srpska promoviše, a što doprinosi izgradnji još boljih odnosa jevrejskog i srpskog naroda.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja Izraela, jevrejske dijaspore i Republike Srpske biti nastavljena, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Tokom sastanka u Njujorku razmijenjena su mišljenja i o bezbjednosnim izazovima u regionu i svijetu, pri čemu je zajednički ocijenjeno da terorizam predstavlja globalnu prijetnju koja zahtijeva ozbiljan pristup i sveobuhvatan angažman domaćih i međunarodnih snaga.

Cvijanovićeva je istakla da je neophodno da se o ovom pitanju otvoreno razgovara, te da je u tom smislu izuzetno značajno što je u posljednjem izvještaju Stejt departmenta o stanju bezbjednosti u BiH prepoznato da je terorizam ozbiljna prijetnja u BiH.

Naglasivši da borba protiv terorizma ostaje jedan od prioriteta Vlade Republike Srpske, premijer Srpske je dodala da je za suzbijanje takvih bezbjednosnih prijetnji potrebna volja svih političkih aktera u BiH da bi se ozbiljno pristupilo suočavanju sa izazovima koji su prisutni u zapadnom Balkanu, ali i u širim globalnim okvirima.

Nakon sastanaka u Njujorku, predsjednik Vlade Srpske posjetu SAD nastavlja u Vašingtonu, gdje će učestvovati na redovnoj proljećnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone