Cvijanović: Crveni krst Srpske važan partner humanitarnog djelovanja

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 12:53, 12.05.2017

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Crveni krst Srpske važan i nezaobilazan partner Vlade u oblasti humanitarnog djelovanja.

Ona je istakla opredijeljenost Vlade da pruža punu podršku ovoj organizaciji putem resornog ministarstva, pod čijim okriljem Crveni krst Srpske djeluje i sprovodi svoju humanu misiju

Cvijanovićeva je u razgovoru sa delegacijom Crvenog krsta Srpske u Banjaluci izrazila zadovoljstvo dosadašnjim radom i zalaganjem Crvenog krsta, koji je u mnogobrojnim prilikama potvrđen brojnim aktivnostima i rezultatima, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Ona je veoma pozitivno ocijenila ulogu koju je Crveni krst Srpske imao u saniranju posljedica poplava u Republici Srpskoj.

Delegacija Crvenog krsta, koju je predvodio generalni sekretar Đoko Mihajlović, informisala je predsjednika Vlade Republike Srpske o sprovedenim humanitarnim, edukativnim i drugim aktivnostima ove organizacije i projektima koji trebaju da se realizuju u toku ove godine.

Na sastanku je bilo riječi i o problemima sa kojima se suočavaju predstavnici Crvenog krsta u svom djelovanju, te istaknuta potreba za kvalitetnijim zakonskim rješenjima koja bi olakšala i unaprijedila rad ove organizacije, zasnovane na temeljnim vrijednostima humanizma i solidarnosti.

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone