Čubrilović sa Morin Kormak, ambasador SAD opipava puls DNS-a

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 15:13, 21.04.2017

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović danas je, u razgovoru sa američkim ambasadorom u BiH Morin Kormak, naglasio neophodnost komunikacije i partnerstva, te istakao da bi prioritet i političara i stranih diplomata koji žele dobro BiH trebalo da bude dovođenje zdravih investicija i smanjenje stope nezaposlenosti.

Čubrilović je izrazio nadu da će američki investitori prepoznati svoj interes ulaganjem u privredu Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Kormakova je naglasila da su SAD čvrsto uz BiH i njene institucije na putu evropskih integracija i provođenja reformskih procesa koji će poboljšati životni standard svih građana.

Ona je istakla i značaj najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske, Narodne skupštine, na tom putu, kao i na putu očuvanja i razvoja demokratije.

Čubrilović i Kormakova su tokom radnog ručka u Banjaluci razgovarali o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i daljem reformskom putu ka Evropskoj uniji.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim temama u Srpskoj i BiH i stavovima DNS-a, čiji je Čubrilović potpredsjednik.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone