Čubrilović: Poštanska markica simbol jubileja Narodne skupštine

21:00, 31.10.2016.
Thumbnail

U prvom planu fontana, iza nje Narodna skupština, a iznad svega zastava Republike Srpske. To je, ukratko, sadržaj poštanske markice koju su Pošte Srpske odštampale povom 25 godina postojanja Parlamenta Republike Srpske.

“Poštanska marka je, ako ništa drugo, naš ambasador kojim šaljemo u svijet poruku da smo mi narod koji ima svoju tradiciju, svoju istoriju, svoju kulturu, tako da uvijek pratimo značajne događaje i izdajemo prigodne poštanske marke", rekla je direktor Pošta Srpske Jasminka Krivokuća.

Prvi saziv, konstitutivni dokumenti i okolnosti u kojima je Skupština nastala samo su dio istorije na koju bi markica trebalo da podsjeti. Nedeljko Čubrilović tvrdi da će markica biti simbol ovog jubileja.

"Narodna skupština, kao što znate, ovih dana obilježava 25 godina od svog postojanja. Pošte Srpske su se priključile tom jubileju štampajući ovu marku koja će biti prepoznatljiva u budućem životu i Narodne skupštine i Pošta Srpske", rekao je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Markica je odštampana u 10.000 primjeraka, a svaka će vrijediti 90 feninga. Dizajnirali su je Nebojša Đumić i Božidar Došenović. I oni, ali i svi ostali u Poštama Srpske nadaju se da ova markica neće ima sudbinu one kojom je obilježeno 20 godina Republike Srpske.