Čubrilović: Koalicija koja "padne" na nekom glasanju ne bi trebalo ni da postoji

18:54, 17.05.2017.
Thumbnail

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da je nakon današnje skupštinske odluke da ne budu prodate akcije osnovnog kapitala Rudnika željezne rude "Ljubija" na Vladi Srpske da sačini nove prijedloge.

"Svi moramo da spustimo loptu, previše emocija uneseno u jednu tačku dnevnog reda, koja nije nevažna, jer je privatizacija rudnika u našim uslovima veoma osjetljivo pitanje. Svi su ovdje unijeli sebe previše lično, a sve bi trebalo raditi trezveno sa mnogo argumentacije da bi bila donesena ispravna odluka", rekao je novinarima Čubrilović, koji je i potpredsjednik DNS-a.

Govoreći o koaliciji SNSD-a, DNS-a i SP-a, Čubrilović smatra da ukoliko "padne" na nekom glasanju, onda ne bi trebalo ni da postoji.

"Dodik i /lider DNS-a Marko/ Pavić su dugogodišnji saradnici i čisto sumnjam da današnja odluka o `Ljubiji`može da poremeti odnose. Sigurno je da današnja odluka neće imati uticaja na stav DNS-a o izglasavanju nepovjerenja Vladi Srpske", dodao je Čubrilović.

Narodna skupština Republike Srpske danas nije usvojila odluku o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude /RŽR/ "Ljubija" Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

(Srna)