Crnogorski DF organizuje anti-NATO mitinge 26. i 28. aprila

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:25, 21.04.2017

Crnogorski opozicioni savez Demokratski front održaće 26. aprila veliki narodni sabor u mjestu Murino kao alternativu sjednici Skupštine Crne Gore na Cetinju, na kojoj će biti donesena odluka o učlanjenju u NATO.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da će na alternativnoj skupštini u Murinu, kojoj će prisustvovati svi poslanici ovog opozicionog saveza, biti donesene obavezujuće odluke o raspisivanju referenduma o članstvu u NATO i ignorisanju odluke Skupštine Crne Gore.

Knežević je rekao da će odluka koju će parlament usvojiti 28. aprila na sjednici na Cetinju za njih biti nelegitimna i neobavezujuća.

On je najavio da će Demokratski front 28. aprila na Cetinju organizovati veliki narodni skup na kojem će građanima Crne Gore saopštiti odluku u vezi sa referendumom i nelegitimnom odlukom krnje parlamentarne većine.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da je referendum jedini način koji demokratija poznaje u situaciji u kojoj se Crna Gora nalazi kada je riječ o članstvu u NATO.

On je istakao da pitanje članstva Crne Gore u NATO nije samo politička, nego istorijska tema.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je pitanje referenduma pitanje opstanka zakona koji će biti usvojen 28. aprila na Cetinju.

“Ako referendum ne bude održan, ako ne bude iskazana volja građana Crne Gore, taj zakon će biti samo nešto što se nalazi na klizavom terenu i prvom prilikom, kada se promijeni odnos snaga u parlamentu, ta istorijska nepravda će biti ispravljena”, poručio je Mandić.

Demokratski front pozvao je lidere opozicionih partija, osim Socijaldemokratske, da prisustvuju narodnom saboru 26. aprila u mjestu Murino, koje je NATO bombardovao 1999. godine.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone