Ćosić: Kada SDS nešto traži, onda im valja predsjednik i Vlada RS

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 15:26, 21.04.2017

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić poručio je danas Gradskom odboru SDS-a Istočno Sarajevo da SNSD nije i neće nikada uništavati Istočno Sarajevo – ni iznutra, kad je riječ o gradskim opštinama, ni spolja, kada je riječ o odnosu Vlade RS prema ovom gradu.

“Vlada Srpske i SNSD uvijek će biti zainteresovani da se stanje u Istočnom Sarajevu popravlja u interesu svih njegovih građana”, rekao je Ćosić, reagujući na optužbe Gradskog odbora SDS-a na njegov i na račun ministra za lokalnu upravu i samoupravu RS Lejle Rešić.

On je pojasnio da je nedavna posjeta Rešićeve opštini Istočno Novo Sarajevo bila u kontekstu radne posjete njemu kao novoizabranom predsjedniku Saveza opština i gradova RS, jer su glavne teme bile funkcionisanje tog saveza, zatim primjena novog Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi, te budući infrastrukturni projekti u opštini, dok je tema u vezi sa izmjenama Zakona o gradu Istočno Sarajevo tek dotaknuta.

On je naglasio da je nezadovoljan odnosom gradskog nivoa prema lokalnoj zajednici na čijem je čelu, te da je zbog toga još u novembru prošle godine podnio zahtjev za izmjenu zakona.

Prema njegovim riječima, na sastanku sa Rešićevom dogovoreno je da će o izmjenama Zakona o Istočnom Sarajevu biti razgovarano u narednom periodu, sa svim relevantnim akterima.

“Žao mi je što su moje kolege iz SDS-a zloupotrebile taj sastanak, tvrdeći da je njegov cilj bio izmjene Zakona o ovom gradu, što apsolutno negiram”, poručio je Ćosić.

On je odbacio sve optužbe članova Gradskog odbora SDS-a i na njegov i na račun Rešićeve.

“Predsjednik RS i Vlada Srpske valjaju gospodi iz SDS-a kada nešto traže i kada im se to daje. Kada resorno ministarstvo na Sokocu formira Centar za razvoj i unapređenje sela, tada je Vlada dobra, kada Vlada izdvoji novac za njihove opštine, tada je Vlada dobra, ali kada se kaže nešto što je suprotno mišljenjima pojedinaca iz SDS-a, onda Vlada Srpske ne valja”, konstatovao je Ćosić.

On je naglasio da je upravo gradska vlast, pod vođstvom SDS-a, u prošlom mandatu zapravo dijelila opštine na ovom području, jer im je selektivno dodjeljivala finansijska sredstva u iznosima čak i oko pola miliona KM iz zajedničke kase, dok opština u kojima je SNSD bio i ostao na vlasti nije dobila ni marke.

Prema njegovim riječima, SDS zaboravlja da SNSD danas ima tri načelnika u opštinama u sastavu Istočnog Sarajeva.

“U narednom periodu zalagaću se za izmjene zakona o Gradu Istočno Sarajevo, jer želim da doprinesem boljem životu građana na ovom području i ravnopravnom statusu svih opština u njenom sastavu, bez obzira na političku opciju koja vrši vlast”, poručio je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ćosić dodaje da i pored svih problema ostaje otvoren za dijalog sa svim političkim neistomišljenicima.

(Srna)

 

 

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone