CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore u BiH

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 7:38, 17.04.2018

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore koji će biti održani u oktobru ove godine, potvrđeno je za klix.ba.

Iz Centralne izborne komisije BiH na pitanje o danu raspisivanja izbora odgovorili su da još uvijek ne znaju tačan datum raspisivanja izbora, ali da će se to desiti od 7. do 9. maja.

CIK je prema važećem Izbornom zakonu BiH dužan u roku od 150 dana prije dana izbora donese odluku o održavanju Opštih izbora. Iz Centralne izborne komisije već su ranije najavili da će poštovati zakone i u skladu sa zakonskim odredbama početkom maja ove godine raspisati Opšte izbore.

Stanovnici Bosne i Hercegovine će u oktobru ove godine imati priliku da biraju članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, predsjednika i potpredsjednike RS, predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Prošli Opšti izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine 15. maja 2014. godine.

(klix.ba)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone