Četvorica uhapšenih, laboratorija marihuane u centru Banjaluke

19:08, 11.01.2018.
Thumbnail

Ko god da je danas prošao pokraj Paskuline ciglane u Banjaluci, ostao je zaprepašćen.

Niko nije ni slutio da će baš tu biti  otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, a već su uhapšena četvorica osumnjičenih. Riječ je o muškarcima koji su po zloupotrebama droge odraniji poznati policiji.

Policija je laboratoriju za uzgoj marihuane pronašla u samom centru Banjaluke, i to u jednoj od baraka na Paskulinoj ciglani koju su blokirali. Tokom pretresa pronašli su saksije marihuane, nekoliko paketa spremnih za distribuciju i nekoliko stabljika sušene marihuane.

U napuštenoj baraci pronađena je i oprema za proizvodnju droge, telefoni i SIM-kartice koje će Policiji služiti kao dokazi u krivičnom postupku. Građani u nevjerici pričaju da im do danas ništa nije bilo sumnjivo.

U policiji kažu da će dati više informacija po završetku istrage. Protiv uhapšenih Dragana Petkovića, Vladimira Maksimovića, Ranka Jovića i Aleksandra Ćutkovića još prikupljaju dokaze.

"U toku su istražne radnje policijskih službenika, saslušanje većeg broja svjedoka,  kao i preduzimanje daljih mjera i radnji u cilju dokumentovanja krivičnih dijela, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a prema licima lišenih slobode preduzimaće se mjere i radnje u konsultaciji i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", izjavila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Policija će Tužilaštvu predati izvještaj o osumnjičenima, a kasno većeras tamo će biti i sprovedeni. Nakon što ih ispita, dežurni tužilac će odlučiti o eventualnom pritvoru.

Nakon emitovanja priloga u Centralnim vijestima i objavljivanja informacija na ATV portalu, 22.januara dobili smo sljedeću reakciju:

PDF (1)

PDF 2

Na pitanja da li je Aleksandar Ćutković ranije bio privođen zbog sumnji da je počinio neko od krivičnih djela u vezi sa proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i da li se dovodi u vezu sa uzgojem marihuane u improvizovanoj laboratoriji na Paskolinoj ciglani u Banjaluci, iz Policijske uprave Banja Luka 23.januara dobili smo sljedeći odgovor:

MUP SCAN web