Čavić: Podržaćemo kandidate iz koalicionih stranaka

15:15, 16.02.2018.
Thumbnail

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je danas u Višegradu da ova stranka neće imati kandidata za pojedinačne funkcije na opštim izborima i podržaće zajedničke kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, u okviru bloka stranaka kojem pripada.

"U narednim danima treba da postignemo taj dogovor sa koalicionim partnerima i da konačno definišemo kandidate. Mi smo smatrali da je to trebalo uraditi daleko ranije", naglasio je Čavić.

On je, nakon radnog sastanka rukovodstva NDP-a sa predsjednicima opštinskih odbora izbornih jedinica osam i devet, rekao da je bilo riječi o nekoliko ključnih tema, a to su ekonomsko i socijalno stanje u Republici Srpskoj.

"Naša stalna nastojanja i pritisak je da se konačno donese zakon o ravnomjernom razvoju Republike Srpske, da se rasporede resursi koje odvajamo za puteve i da odvajamo proporcionalno potrebama cijele Republike", istakao je Čavić.

Prema njegovim riječima, ova stranka ima solidne uslove i u tom kontekstu čini sve da se na prostoru ovih izbornih jedinica aktivnost znatno pojača.

"Već smo preuzeli pojedine aktivnosti posebno kada je u pitanju Gradski odbor Trebinje i tamo imamo potpuno novu ekipu koja dosta radi. Ono što je ograničavajuće za sve jeste užasno teška situacija na ovom području i mnogo je teže nego u zapadnom dijelu Republike Srpske", istakao je Čavić.

Odbornik NDP-a u Skupštini oštine Višegrad Mirko Majstorović rekao je da je trenutno stanje u istočnom djelu Srpske loše kada je riječ o omladini, zapošljavanju i odlasku ljudi, te da su to trenutne teme o kojima se raspravljalo s ciljem poboljšanja ekonomije i zaustavljanja odlaska mladih.

(Srna)