Buka

09:00, 01.03.2017.
Thumbnail

U posljednjoj televizijskoj emisiji Buka u ovom ciklusu, razgovarali smo sa profesorom Vjekoslavom Domljanom, uglednim profesorom ekonomije i vrsnim poznavaocem ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini, te autorom velikog broja naučnih i stručnih radova u oblasti ekonomije.

U proteklom periodu, profesor Vjekoslav Domljan objavio je i seriju tekstova na portalu Buka pod nazivom Vitalni Racionalni Interesi, u kojima razotkriva uzroke “duboko neuravnotežene” ekonomske situacije, te nudi viziju tržišne, a ne “administrativne” ekonomije kakvu danas imamo u BiH.

Vjekoslav Domljan 1

U razgovoru, profesor Domljan konstatuje “zastrašujuća odstupanja bh. ekonomije od normalne ekonomije”. Za ovu situaciju, on krivi elite, koje su, gurajući radnike u sve veću bijedu, stvorile novi sistem – budžetarijat. Umjesto “vitalnim nacionalnim interesima”, trebali bismo se baviti “vitalnim racionalnim interesima, kaže profesor Domljan, ako nam je u cilju da se izvučemo iz ekonomskog gliba u koji smo upali.

Vjekoslav Domljan 2

Ne propustite pogledati posljednju emisiju Buka iz ovog ciklusa, u kojem smo se isključivo bavili ekonomskim temama, kako bismo u medijski prostor, ali i u javni diskurs uopšte, vratili teme koje su daleko najvažnije za život građana BiH.

O emisiji : 

Novi ciklus emisija Buka gledajte svakog petaka od 16:00.  Nova sezona u potpunosti je posvećen ekonomiji i mogućnostima razvoja ekonomije u našoj zemlji 

Tu pored nas su ljudi koji ne čekaju da im neko da posao, ili radno mjesto, već koriste svaku priliku.

U sedam emisija ovog ciklusa govorićemo o ekonomiji na razumljiv način, sa ljudima koji su uspješni u njoj.

Mladi poduzetnici, stručnjaci, radnici govore nam svoje priče.

Kamera 5

Emisija BUKA je autorski projekat i pored casopisa BUKA i web portala www.6yka.com predstavlja jedan od glavnih medijskih prozivoda organizacije Centar za informativnu dekontaminaciju mladih iz Banjaluke i emituje se već 15 godina.

Ova emisija je svojevremeno bila prva cijelovečernja emisija u RS i BiH koja se emitovala preko internet.

Zamisao i koncept cijele emisije BUKA je takav da se izborom teme i gostiju ostvari gledanost ali da se pritom ničim ne podilazi publici .

Do sada je u emisijama BUKA učestvovalo preko 500 gostiju iz cijele regije.

Prva emisija biće emitovana 17.2.sa početkom u 16 časova na programu Atv-a