Boris Grujić održao pres konferenciju o slučaju "Suvara" ispred RTRS-a

13:59, 16.07.2017.
Thumbnail

Nakon višednevnih najava konferencije za medije, danas u 11.55 časova na parkingu ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske pojavio se Boris Grujić, koji se predstavio kao bivši radnik Bel televizije i poručio da "ima dokaze koji inkriminišu generalnog direktora RTRS-a Draška Milinovića i urednika Informativnog programa Sinišu Mihailovića".

Grujić tvrdi da je prisustvovao sastancima na kojima je "Mihailović davao novac Goranu Suvari kako bi vodio hajku protiv Dragana Mektića".

grujic2

"Pitam javno Sinišu Mihailovića - otkud mu novac da donosi Goranu Suvari? Donio mu je ukupno, po sopstvenom priznanju, 70.000 evra, u više navrata. Lično sam bio prisutan više puta kada je Siniša Mihailović predavao novac Goranu Suvari", rekao je Grujić, koji je čitavu priču dopunio i (ne)bitnim detaljima, poput navoda da su Suvara i Mihailović "zajedno iznajmili stan-na-dan u Novom Sadu koji su platili 30 evra u Ulici Sonje Marinković 16, gdje su snimali prilog za RTRS".

Uprkos interesovanju medija, Grujić nije objasnio otkud on na tim sastancima, niti je danas pokazao dokaze za koje ističe da ih posjeduje. Takođe, nije imao ni odgovor na pitanje - zašto je odlučio da baš sada progovori o slučaju "Suvara".

Inače, Grujić se ispred RTRS-a pojavio zajedno sa ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem. Ministar je stigao u papučama i vrlo nekonvencionalnom "stajlingu" i nije želio da daje izjave, tvrdeći da se vratio sa tek vratio sa godišnjeg odmora i da će se oglasiti sutra u Sarajevu.

vlcsnap-5442-09-04-22h33m21s161

Grujićevoj neobičnoj konferenciji za medije prisustvovao je i Tihomir Gligorić, političar sa dugim stažom u više stranaka, kojem je nedavno presuđeno za zloupotrebu službenog položaja u periodu dok je bio direktor Republičke geodetske uprave. Gligorić je poručio da je došao kao "bloger i zabrinuti građanin".

Sa Grujićem je bio Njegoš Tomić, poznat kao štrajkač glađu iz parka "Mladen Stojanović" i predsjednik nedavno osnovanog Trećeg bloka.

Iz uprave javnog servisa poručili da će se oglasiti u toku dana.

(ATV)