Borenović Taliću: Sve mi liči na “slučaj papci”

Autor Tanja, ATV

Objavljeno: 18:34, 17.02.2017

I to su otprilike bile jedine lijepe riječi lidera PDP-a upućene Zoranu Taliću.

Za dojučerašnjeg prvog čovjeka partije u Banjaluci Branislav Borenović nije štedio kritike. Sumnja, kaže, u političku trgovinu a Talićev odlazak iz stranke uporedio je sa nadaleko poznatim političkim trasferima Narodnoj skupštini.

“Pokazaće vrijeme. Pazite, model koji je poznat: Prvo budete malo nezavisni, pa malo kritikujete par sedmica, pa malo više glasate, pa onda nakon nekoliko mjeseci malo i kadrujete u vladajućoj većini, pa onda nakon određenog perioda date podršku kandidatu zajedničkom iz vladajuće koalicije. To je model viđen kad su u pitanju papci u Narodnoj skupštini RS, ja govorim iz tog iskustva”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Na prvoj sjednici Predsjedništva PDP-a bez Talića – osipanje u Gradskom odboru Borenović je stavio pod tačku razno. Kaže da i bez njega nastavljaju sa reorganizacijom partije u Banjaluci. To što mu, do juče prvi saradnik, u otvorenom pismu nije ostao dužan i što je jasno podvukao da su mu u stranci isplivali lični interesi – Borenovića ne iznenađuje. Čak tvrdi da bi u PDP-u uskoro moglo biti novih osipanja. Taliću uzvraća u istom tonu.

“Govoriti o lošem preuzimanju Banjaluke u lošem stanju a u toj banjaluci koja je u “lošem stanju” ste bili potpredsjednik partije, moj najbliži saradnik. Govoriti da sam lično ja, pošto je to pismo napisano isključivo protiv mene. Kriv za kadrovsku politiku partije a u isto vrijeme znajući da Branislav Borenović uopšte nije imao kadrovskih rješenja osim jednog”, rekao je Borenović.

I to Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove koga je, tvrdi Borenović, predložio upravo Gradski odbor sa Zoranom Talićem na čelu. Prije tri dana Talić je napisao da su pojedinci stranku povukli u pravcu jeftinog populizma sa isključivim ciljem da ostvare lične i pojedinačne političke interese. U kratkoj poruci danas je napisao da o napuštanju stranke više ne bi ni riječi.

“U pismu sam sve obrazložio i ne bih se više vraćao na to. Hvala na razumijevanju”, napisao je Talić.

Borenović kaže da prvi čovjek PDP-a u Banjaluci sigurno neće biti Draško Stanivuković, trenutno jedini odbornik u Gradskoj skupštini. Umjesto Zorana Talića rukovođenje partijom u Banjaluci najvjerovatnije preuzima radna grupa formirana zbog popravljanje izbornih rezultata, sa Igorom Crnatkom na čelu.

Ostavite komentar:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone