Borenović: Izetbegovićev istup pokazatelj frustracije

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 12:13, 07.12.2017

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je  da je istup bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na konferenciji za novinare u Beogradu  i nedostatka političke kulture.

Borenović je ocijenio da je istup Izetbegovića u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio nediplomatski i nepotreban.

“To pokazuje da bošnjački narod ima problem sa liderstvom i da im očigledno nedostaje čovjek koji bi se sa potpuno racionalnim, dobrosusjedskim odnosom, pobrinuo da cijeli region ide naprijed”, rekao je Borenović.

On je poručio da je za saradnju neophodno da sve strane imaju ljude koji su dovoljno mudri i razumni da pružene ruke saradnje prihvate na obostranu korist.

Borenović je konstatovao da je ponašanje srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića pokazalo kako ozbiljan i mudar političar treba da se odnosi državniči prema svojim obavezama.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović juče je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koji se odnose na pitanje Kosova, a koje je samo nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone