Bolnica u Trebinju dobila magnetnu rezonancu

Autor Aleksandar Stijaković, ATV

Objavljeno: 20:57, 11.01.2018

Po snimak magnetnom rezonancom Hercegovci su morali u Kasindo ili u mostarsku privatnu kliniku u kojoj taj pregled košta 250 maraka.

Od danas sve to ima i u trebinjskoj bolnici. Dragoljub i Vojislav prvi su pacijenti, zadovoljni i zahvalni.

“Znači dobro je što je blizu da se može doći i što se ne čeka puno”, kaže Dragoljub Ivanović iz Foče.

“Ovo je odlučno za nas, za Hercegovinu, i šta mogu nego se zahvaliti kada na red dođem”, komentariše Vojislav Manjak iz Nevesinja.

Da se uradi magnetna rezonanca u Trebinju potrebna je uputnica porodičnog ljekara.  Za pacijente koji su oslobođeni participacije, pregled je besplatan, a oni koji nisu platiće oko 50 maraka.  Na tom uređaju radiće radiološki tehničari a snimke će očitavati ljekari u Banjaluci ili Zemunu.

“Potrudićemo se da radimo ako bude bilo potrebe i 12 časova  dnevno. Negdje neki dnevni prosjek koji bi mogli da izvedemo, naravno ako ne bude nekih problema,  je 12 do 15 magnetnih rezonanci. Tako da mislim da neće postojati lista čekanja”, rekao je  Vaso Mijanović, direktor bolnice “Trebinje”.

Do magnetne rezonace nije bilo lako doći kaže Mijanović.  Trebinjska bolnica aparat je dobila zahvaljujući  ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji sa privatnom dijagnostičkom klinikom iz Banjaluke.

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone