Bogdanić negira tvrdnje SDS-a: Ministri iz Savjeta ministara pozvani na otvaranje poliklinike!

Autor Milan, ATV

Objavljeno: 21:43, 10.03.2018

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da nisu tačne tvrdnje SDS-a da ministri iz Savjeta ministara nisu bili pozvani na današnje otvaranje Poliklinike u Istočnom Sarajevu.

Bogdanić je rekao  za RTRS da mu je direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović prenio da su svi ministri iz Savjeta ministara bili uredno pozvani na otvaranje.

Kada je riječ o tvrdnjama SDS-a da su bolnice u Republici Srpskoj među najskupljim u Evropi, Bogdanić je rekao da ne bi trebalo da se pravi odokativno poređenje.

“Informacija o gradnji Bolnice Istočno Sarajevo bila je u Narodnoj skupštini Srpske. Svi poslanici su mogli tada da daju svoje primjedbe. Međutim, usvojeno je da se Bolnica finansira i gradi na ovaj način”, naveo je Bogdanić.

U Istočnom Sarajevu danas je svečano otvorena Poliklinika. Predsjednik Srpske Milorad Dodik, koji je otvorio Polikliniku, rekao je da je Vlada u izgradnju, reorganizaciju, adaptaciju i opremanje ove zdravstvene ustanove uložila osam miliona KM.

SDS saopštio je danas da je Savjet ministara obezbijedio 3,2 miliona KM za Polikliniku u Istočnom Sarajevu, te smatra da je sramota što na njeno otvaranje nije pozvan Mirko Šarović ispred Savjeta ministara.

(Srna)

Izneseni komentari su lični stavovi autora i ne predstavljaju stav redakcije ATV portala.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone